Reklamy sem. :P ..

!!!!!!POZASTAVENO!!!!!!

+ blog v rekonstrukci!!!!!!!!!!!!

BABIČČIN OŘÍŠKOVÝ CHLEBÍČEK

2. january 2012 at 10:27 | ♥//Niki//♥ |  Dr.Oetker
→Celej článek :D

BABIČČIN OŘÍŠKOVÝ CHLEBÍČEK

Doba přípravy: asi 40 minut
Doba pečení: asi 60 minut

Přísady:
Na těsto:
100 g nasekaných lískových oříšků
100 g jemné hořké čokolády
250 g změklého másla nebo Hery
175 g moučkového cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
½ KL Rumového aroma Dr.Oetker
4 vejce
200 g hladké mouky
2 zarovnané KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
špetka soli
100 g mletých lískových oříšků

Na ozdobení:
1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker
50 g sekaných lískových oříšků

Ještě potřebujeme:
formu na biskupský chlebíček (30 x 11 cm)
teflonovou pánev

Příprava:
1. Na přípravu těsta lehce upražíme na pánvi bez tuku nasekané oříšky.
Čokoládu nasekáme na malé kousky.

2. Máslo nebo Heru, cukr, vanilínový cukr a aroma vyšleháme elektrickým
ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Postupně po jednom zašleháme
vejce (každé šleháme ½ minuty ). Ručně zlehka vmícháme mouku, kypřicí
prášek, sůl a mleté oříšky. Nakonec vmícháme opražené oříšky a čokoládu.
Těsto vložíme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme.
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160°C
Plynová trouba: stupeň 3

3. Upečený chlebíček necháme 10 minut ve formě, vyklopíme na kuchyňskou
mřížku a necháme vychladnout.

4. Na ozdobení připravíme polevu podle návodu na obal a chlebíček
polijeme. Ještě před ztuhnutím polevy posypeme sekanými oříšky.
 

Be the first one to judge this article.

Comments

1 vestec vestec | Web | 13. january 2012 at 2:09 | React

Dobry clanek, hezky blog, podivas se na muj webik?

New comment

Log in
  Don't you have your own web yet? Create it for free on Blog.cz.
 

Actual articles

Reklama